In de ecomomische crisis van de jaren 30 vorige eeuw, richtten verschillende architecten en kunstenaars zich naar het futurisme. Ondanks de zware economische en sociale klap kwam er een nieuwe beweging op gang dat het optimisme en proggresiviteit een boost geeft naar utopie├źn en toekomst visie's voor stedenbouwkunde. Nu,na de beurscrash van 2008 heeft A. Palladio Den Serra het futurisme terug aan de haal gebracht, dat stond op het maken van futuristische ruimtes met hedendaagse architectuur (zoals de vorige architecturale futuristen). Hij heeft de lijn uitgezuiverd en gestreefd naar harmonieuze en evenwichtvolle composities,nl. door de Gulden snede te gebruiken.
Intussen zijn ook de takken van de kennis zoals de filosofie, sport en kunst tot de wetenschap in alles op de dag hieruit een labiele structuur en chaos te ondervinden valt tot aan de kunst enkel (hiermee hertekent (letterlijk en figuurlijk) woord door de guldensnede!), hierdoor een hervorming geeft met de guldensnede waardoor alles herkenbaar blijft en overzichtelijk in alle dimensies van deze tijden.
Door de menselijke maten of de maat van de natuur dat in evenwicht word gehouden door het esthetische. => 'Esthetisch'
Op de nieuwe esthetische stroming, onthult hij het Esthetisch Futurisme in een dimensie die voor alles kan tellen in de kunst en wetenschap voor de 21ste eeuw. Zo maakt hij de esthetiek van de dingen duidelijk en tekent zijn ontdekking af voor ogen van de toeschouwer.
De lijnvoering + het thema conceptueel denken (op een doelmatige en zuivere manier in evenwicht met de natuur streven en leven) met ruimtes hoe we zouden kunnen leven op de dag van morgen of in de toekomst (naar het wetenschaplijke benaderd toe) met een tikkeltje gevoel voor grootse optimistische werelden (een manier om met onze geest te ijken aan het onmogelijke).=> Futurisme
De werken tijdens zijn tentoonstelling zijn meestal ; een multi-universele collage van arcitectonische impressies uit verleden en toekomst.